Afgezien van een open veldschuur zal praktisch elk pand voorzien worden van de nodige ramen en toegangsdeuren. We bespreken hieronder een aantal mogelijkheden:

Overheaddeuren:
Onze standaard overheaddeuren zijn leverbaar in 12 standaard kleuren en zijn standaard geïsoleerd. Alle andere kleuren zijn uiteraard tegen geringe meerprijs ook mogelijk. Voor speciale toepassingen zoals koelcellen zijn de deuren ook met een deurblad van 80 in plaats van 40 mm leverbaar.
Deuren tot ca.16 m² kunnen met een handkoord bediend worden, daarboven adviseren wij een kettingbediening of een elektrische bediening.
In de deuren kunnen lichtstroken opgenomen worden, dit kunnen rechthoekige kunststof vensters in de deurpanelen zijn, echter voor een optimale lichtopbrengst zijn er ook vol beglaasde secties leverbaar. Deze kunnen worden voorzien van hardglas, dubbelwandig kunststof of melkwit dubbelwandig kunststof.
Uiteraard is het ook mogelijk een loopdeur in de overheaddeur op te nemen, echter omdat de deur uit verschillende secties bestaat zijn deze deuren minder solide dan een loopdeur naast de overheaddeur. Ook blijft er altijd een drempel van circa 10 cm.
Ropa Neede produceert en monteert overheaddeuren tot ca 60 m² deuroppervlakte.

Schuifdeuren:
Schuifdeuren zijn er in niet geïsoleerde uitvoering (een stalen kokerframe waarop damwand profielplaten worden gemonteerd) en in geïsoleerde uitvoering (een stalen U frame waarin sandwichpanelen worden gemonteerd). De geïsoleerde deuren zijn er van 40 tot 100 mm bladdikte, ook voor toepassing als schuifwand in een koelcel. Voor vriescellen worden veelal speciale koel-hef schuifdeuren toegepast welke na sluiting terugvallen in de wand voor een optimale afdichting.
Onze schuifdeuren worden standaard bovenrollend en ondergeleidend uitgevoerd om het onderhoud zo veel mogelijk te beperken. Schuifdeuren zijn meestal handbediend, maar kunnen eventueel ook elektrisch bedienbaar worden uitgevoerd.

Geïntegreerde aluminium kozijnen:
Speciaal voor toepassing in onze architectonische gevelpanelen leveren wij een uniek geïntegreerd kozijnsysteem dat naadloos aansluit op de gevelpanelen. Voordelen hiervan zijn:

Verkortte montagetijd (tot meer dan 50% tijdsbesparing!)
Geen stelkozijnen en veel minder hulpconstructie nodig
Kozijnen kunnen beglaasd gemonteerd worden
Ontbreken koudebrug door naadloze aansluiting
Zeer strak en modern uiterlijk
Zowel horizontaal als verticaal toepasbaar
Kozijnen:
Standaard worden er in onze bedrijfspanden aluminium raamkozijnen (en eventueel deurkozijnen) toegepast. Deze zijn met staal versterkt en standaard in antraciet of grijs. Tegen meerprijs zijn ook diverse kleuren mogelijk met of zonder houtnerfstructuur. De kozijnen worden zo veel mogelijk op wandpaneel maten toegepast zodat een strak uiterlijk ontstaat en zo weinig mogelijk snijverliezen.
De profielen worden betrokken bij Thyssen Shücco, een van de top producenten in Europa. Op de aluminium loopdeuren passen wij standaard het zogenaamde veiligheidsbeslag met 3-punts sluitingen toe.
Als vluchtdeur wordt standaard een geïsoleerde stalen loopdeur toegepast.
Wij werken standaard met HR++ beglazing met een hoge isolatiewaarde en een warmte doorlaat van slechts 1,2 (U-waarde). Dit isoleert ruim twee maal zo goed als standaard dubbel isolatieglas (u=2,8). Tevens zijn de aluminium kozijnen vanaf begin 2009 leverbaar in 6 kamer serie profielen, eventueel voorzien van drievoudige beglazing waarmee passiefwoningen en/of -kantoren gebouwd kunnen worden.
Indien de vensters op het zuiden (of het westen) geplaatst zijn en er zijn werkplekken direct achter de ramen, dan is het goed om na te denken over zonwering; in de zomer, wanneer de zon hoog staat kan dit voor enorme opwarming in het pand zorgen. In de winter kan de laagstaande zon juist hinderlijk naar binnen schijnen. Buitenzonwering verdient de voorkeur boven binnenzonwering als het gaat om opwarming. Enige mogelijkheden: warmtewerende beglazing (stopsol), een bouwkundig overstek (ongeveer de helft van de kozijnhoogte), screens etc. Dit is een punt om goed rekening mee te houden in de ontwerpfase.

Luiken en roosters:
Met name in bewaarplaatsen voor uien, aardappels, bollen etc. is het veelal nodig om ten behoeve van de ventilatie grote in- en uitlaatluiken toe te passen; deze zijn er in (hard)houten geïsoleerde uitvoering (voor toepassing achter een overstek of rooster) en in stalen (sandwich) uitvoering. Uiteraard is het ook mogelijk een nokoverstek met luiken toe te passen voor uitlaat; de afgelopen jaren zijn er door Ropa Bouw Neede meer dan 30 bewaarplaatsen opgeleverd voor zowel losgestort als kistenbewaring.